Fórum

Felhasználó: Jelszó:   Emlékezz rám? 
Opencart Magyarország Fórum / Támogatás / Telepítési vagy frissítési gondok / Opencart frissítése 1.4.x-ről - 1.5.x-re
Készült:  2013 Jan 11 20:42
Tisztelt Fórumlakók!

Fizetős tárhelyen van a web áruházam(opencart 1.4.9.1-es verzió).
Szeretném frissíteni a legújabb verzióra természetesen,hogy az adatbázis megmaradjon, megfelelően működjön az új verziónál is.
(Regisztrált tagok,levelek,árukészlet stb.. ezekre gondolok).Van-e,és milyen lehetőség van a frissítésre?
Olvastam az OPENCART 1.4.x to 1.5.x UPGRADE (WITH OPTIONS) BETA v2 frissítési eljárásról,csak sajnos elakadtam egy kicsit az értelmezésében mivel nem a legjobb az angol tudásom.
Nagyon megköszönném aki részletesen (kicsit szájbarágósan ) leírná a művelet menetét,vagy már frissített és van tapasztalata.
Előre is Köszönöm!
By-dm-
Készült:  2013 Feb 12 21:46
Kedves dodokamano,

Először is éles adatbázison ne próbáld ki a frissítést, és inkább bízd  hozzáértőre, mert könnyű elrontani. Sajnos szájbarágós leírást nehéz lenne írni, mert nincs két egyforma adatbázis, így nem is lehet sablonosan leírni a  folyamatot.
Készült:  2013 Feb 15 15:57
Kedves splash!
Köszönöm a segítséget,de közben megoldódott a problémám.
By-dm-
Készült:  2013 Már 10 12:26
Sziasztok fórumozók
Váltás előtt állok, az 1.4.9.6 verziót szeretném lecserélni.  Adja magát hogy a legújabb OC-t építsem fel, akkor jó lenne megtartani a vevőimet és a cikkeket. Minden irányba elindultam már. A motort illetően nem sok módosítás van, inkább a megjelenést hegesztettem.
A frissítés korábban is hisztizett, de most összedől minden bármit teszek. Egyelőre nagyon gáz a helyzet, a régi 1.4-es vonal tudta amit szeretnék, de nem túl megbízható.  Sok munkám van benne, működik, de 2 év után kell egy új dizájn, de a támogatottsága nulla.
Egyáltalán van-e mód arra hogy megmentsem az adatbázist, vagy mindenképp újat kell építenem? Őszinte választ várok, elfogadom azt is hogy én nem értek hozzá, de nem a fizetős megoldásokra vagyok kíváncsi.
__________________
microracing.eu
Készült:  2013 Már 10 15:43
Szia Hensen!

Ha a rendszer-biztonsági mentés nálad nincs (vagy nem működik), akkor phpmyadmin-on keresztül le tudod menteni a jelenlegi adatbázist, illetve a kinézet css (ami a színeket, stb tartalmazza) a catalog-view-stylsheet-en belül van: stylesheet.css.

Én egyébként azt csinálom, hogy a teljes rendszer le van mentve a gépemre, és ahhoz adok hozzá először mindent, és úgy másolom be. ehhez csak a biztonsági mentést teszem hozzá és kész.
ha összeomlik a rendszer, ott van minden a gépemen és gyorsan vissza tudok mindent tenni, csak a modulokat, bannert, stb. kell újra beállítani

Remélem tudtam segíteni:
orchideaajandek
Készült:  2013 Már 10 23:02
Köszönöm az ötletet,
A mentéssel viszonylag egyszerű a helyzetem mert előre telepített a szerveren amin a helyet bérelem. Ott egyszerűen és gyorsan tudok menteni és helyreállítani, ilyenformán a rendszer biztonságban van. (Bár az egyik teszt-telepítésem végleg elszállt) Más kérdés hogy a szerverről nemigen szoktam a mentéseket letölteni, feltölteni pedig még nem volt példa. (azt se tudom a fájlkezelőn kívül van-e rá megoldás) Mindenesetre ez egy elég hosszadalmas folyamat, a rendszerem kb 125 MB.
A kérdésem továbbra is arra vonatkozik, hogy lehet-e egyszerűeszközökkel frissíteni? A fájlokat simán átírom, de az adatbázis táblába én nem nyúlnék bele, ismerem a képességeimet,abból csak a baj lenne. A jövőre nézve is fontos lenne miután aggaszt a dolog, egy rendszerfrissítés igen törékennyé teszi a webshopot
__________________
microracing.eu