Fórum

Felhasználó: Jelszó:   Emlékezz rám? 
Készült:  2016 Máj 20 01:09
Hosszas nyomozás után úgy döntöttem, hogy kipróbálom az Opencart-ot, mert a leírásban az volt, hogy alapból tudja, hogy a súly alapján kiszámolja a várható szállítási díjat.
Felraktam a 2.0.2.0 verziót, ami némi birkózás után éltre is kelt.
Az "utánvétel" lehetőség nem jelenik meg a szállítási lehetőségek között, csak a "személyes átvétel" választható.
A "Súly alapú számítást" is bekapcsoltam, kitöltöttem, de a rendszer nem hajlandó használni, továbbra is csak a személyes átvétel választható.
A "kosár" oldalon a szállítási költség számolóban kötelezően meg kell adni a megyét, de egy megye sincs felsorolva, tehát nincs miből választani, ráadásul a szállítási költség kiszámításához nem is kellene a megyét megadni, szóval ha működne is, a megye teljesen felesleges adat lenne.

Kérdésem: én csinálok valamit rosszul, vagy ezek tényleg hibák?
Ha hibák, akkor csak 2.0.2.0-ás Opencart-ban vannak ilyen hibák?
Készült:  2016 Máj 24 00:43
Rájöttem a megfejtésre: a Beállítások -> Területi beállítások -> Földrajzi zónák menüpontban szépen létrehoztam egy "Magyarország" nevű földrajzi zónát, de országot már nem rendeltem hozzá. Miután ez megtörtént, megjelent a súly alapú szállítás lehetősége is.

Már csak azt kellene megoldanom, hogy a Kosár oldalon a "Szállítási költség számítás"-nál ne kérjen országot, (nem létező) megyét meg irányítószámot, hanem faggatózás nélkül egyből számoljon.