Fórum

Felhasználó: Jelszó:   Emlékezz rám? 
Készült:  2014 Ápr 27 07:46
Sziasztok!

A következő gondom lenne: feltelepítettem az opencart 1.5.6.3 verzióját, a gondom az lenne hogy a képek nem jelennek meg, a fajkezelőbe is csak a nevüket látom a képet nem. Képet tudom feltölteni de az sem látszik. Mi lehet a megoldás? Előre is köszi.
Készült:  2014 Ápr 29 11:25
Közben annyi változott hogy sikerült láthatóvá tenni a képeket az attribútumok változtatásával de az a gond hogy ha új képet rakok fel akkor az szintén nem látszik csak ha beállítom azon is, a mappák is engedélyezve vannak elvileg. Hogyan kéne beállítani?
Készült:  2014 Ápr 30 10:01
Ez szerverbeállítás kérdése. Lehet, hogy az image mappára kell egy 755, de az sem kizárt, hogy kódból kell a fájlra kiadni egy chmod(0755)-t.
Készült:  2014 Máj 01 13:26
Köszi, a mappákra megcsináltam, ettől még nem lehet látni a képeket.
Ha azokon is engedélyezem akkor jó lesz. Csak ezzel az a baj hogy majd olyan is fogja használni az oldalt aki ezt már nem szeretné minden egyes új képnél megtenni.
Azt hogyan lehetne megoldani hogy a feltöltött képek megfelelő jogosultsággal kerüljenek fel.
Keresgéltem és találtam egy "setgid" parancsot ez jó lehet nekem erre? Ehhez a részéhez már nem értek hogy hogyan is kéne ezt alkalmazni.
Készült:  2014 Máj 06 10:28
Sziasztok!

Nekem kicsit bonyolultabb, de részben ugyen ez a problémám.
A tárhelyem a joomlatarhely.hu és ott egy automata telepítéssel tettem fel a csomagot.

Az image könyvtáramban van egy data és abban egy demo könyvtár, ahol látom a demó csomag képeit.

Ha új terméket hozok létre, vagy be akarom állítani a logót, vagyis eddig, ha képet akartam használni, módosítani, akkor minden esetben az image / data könyvtár képeinek nevét látom csak.

Hoztam létre könyvtárat termekek néven, de ha rákattintok, akkor is a data könyvtár tartalma jön fel. Ha a demo könyvtárnévre állok, akkor is a data könyvtár képeinek a neveit látom.

Sőt, ha a data könyvtár fájl neveiből választok, akkor sem jelenik meg a kép, tehát itt már nekem is azonos problémám van, mint Tamásnak.
Egészen a Shop gyökérig ezen a vonalon 755-re állítottam mindent (könyvtárat, file-t), pedig a demó képek 644-en vannak gyárilag és azok látszottak.